PROPOSTES MUSICALS PER FER A CASA

FESTA FI DE CURS !

1. JA ÉS LA ÚLTIMA REUNIÓ PER VIDEO-CONFERÈNCIA, AIXÍ QUE LA MEVA U PROPOSTA ÉS QUE AGAFEU UN FULL DE DIARI QUE FAREM FESTA !!!

BONES VACANCES A TOTS I TOTES!

SETMANA 15 AL 19 DE JUNY

1. JA ÉS LA ÚLTIMA SETMANA D'ESCOLA ABANS DE LES VACANCES D'ESTIU, AIXÍ QUE LA MEVA PROPOSTA ÉS QUE CANTEU I BALLEU, QUE ESTEM DE FESTA !!!
AQUÍ US DEIXO ALGUNES CANÇONS ESTIUENQUES PER CANTAR I BALLAR:


2. PELS QUE TINGUIN GANES DE JUGAR A CASA O AMB ELS AMICS US DEIXO EL JOC DEL TAULELL MUSICAL. TAMBÉ TE'L POTS IMPRIMIR I JUGAR DURANT L'ESTIU !


SETMANA 8 AL 14 DE JUNY

1. PELS MÉS PETITS DE L'ESCOLA (INFANTIL I  INICIAL) US DEIXO UNA AUDICIÓ ACTIVA D'UNA CANÇÓ QUE ES DIU CLAP CLAP SONG. NOMÉS NECESSITEU UN PARELL DE CULLERES DE FUSTA !


2. US DEIXO UN JOC MOLT CONEGUT PER VOSALTRES, EL DE LES 7 DIFERÈNCIES
HEU DE TROBAR LES 7 DIFERÈNCIES ENTRE LES DUES FOTOS I QUAN ACABEU TAMBÉ M'HAUREU DE DIR QUINS INSTRUMENTS HAS VIST ENTRE LES DUES FOTOS. 
PER FER-HO CLIQUEU A LA FOTO I PODREU FER LA FITXA INTERACTIVA. QUAN ACABEU, JA SABEU, ME L'ENVIEU!


TIQUET SORTIDA DIFERENCIES

3. PELS NENS I NENES DE CICLE MITJÀ I SUPERIOR TENIU AQUESTES DUES ACTIVITATS: AQUEST ANY ÉS EL 250º ANIVERSARI DE BEETHOVEN, AIXÍ QUE TENIU UN VIDEO AMB PREGUNTES PER A QUE CONEIXEU QUI ERA I UN ALTRE VIDEO ON US ENSENYARAN A DIBUIXAR-LO ! PER FER-HO CLIQUEU A SOBRE DEL TEXT DE BEETHOVEN!
QUAN ACABEU DE FER LA FITXA ENVIEU-ME ELS RESULTATS I TAMBÉ M'AGRADARÀ VEURE ELS VOSTRES DIBUIXOS DE BEETHOVEN !

SETMANA 1 AL 7 DE JUNY

1.  RECORDA QUE EL DIVENDRES 5 S'ESTRENA EL VIDEO-CLIP A LES 11:00!
POSA'T UN RECORDATORI A L'AGENDA O AL MÒVIL. TOTA L'ESCOLA A LES 11:00 L'ESTAREM MIRANT I CANTANT !
Porteu moltes setmanes escoltant i cantant la cançó "No ens desdibuixeu"
Recordeu que DONA LA NOTA, encara hi som a temps forma part d'una iniciativa que pretén que nens i nenes dels centres educatius de Catalunya prenguin consciència sobre el moment que vivim d'emergència climàtica i ambiental, i participin de forma activa en el seu entorn més proper.
Divendres dia 5 és el dia esperat per estrenar el video realitzat gràcies a la col.laboració dels nens i nenes del Font Freda. Ells són els protagonistes de la veu i dels dibuixos.
Hi seràs per a la estrena ??
Serà a les 11:00h...


El mateix dia, els integrants del Petit Taller de Cançons (Petaca), autors de la cançó, interpretaran en directe una versió acústica des del Museu Vil.la Casals del Vendrell.


Podreu seguir la retransmissió d'aquest acte central de DONA LA NOTA,  i cantar-la amb nosaltres des de les vostres localitats, en els següents espais virtuals:
  • En tots els Canals de TV de la XARXA (durant la retransmissió del programa "Bentrobats" on es farà una connexió en directe amb l'acte central)
  • En el portal de Dona la Nota, on amb Youtube live, podreu seguir tot l'acte.
A L'ESCOLA FONT FREDA TOTS ENS SUMEM A AQUESTA INICIATIVA
I tu?
Més informació aquí: https://projectes.xtec.cat/encara-hi-som-a-temps/

2. JA HEM ARRIBAT AL JUNY, AIXÍ QUE LA PROPOSTA QUE US FAIG ÉS MÉS LÚDICA. 
- ES TRACTA D'UN JOC ON HEU DE BUSCAR ELS MEUS AMICS MÚSICS QUE ESTAN PASSEJANT PER LA PLATJA. 
- UN COP ELS TROBIS ELS ARROSSEGUES AL SEU LLOC ADEQUAT SEGONS DE QUINA FAMILIA SIGUIN.
- QUAN ACABIS POTS ANAR COMPROBANT LES RESPOSTES AMB LA CLAU DE SOL O PASSANT LES PÀGINES
- LLEGEIX LES INFORMACIONS QUE ET DONO I ESCOLTA ELS INSTRUMENTS COM SONEN !


QUAN ACABIS, SI VOLS, POTS OMPLIR AQUEST TIQUET DE SORTIDA:SETMANA 25 AL 31 DE MAIG

1. PELS NENS I NENES DE INFANTIL FINS A 3r, AVUI US PORTO UNA AUDICIÓ ACTIVA, NOMÉS NECESSITEU UNA PILOTA PETITA I.. A SEGUIR LA PULSACIÓ AMB MI !:

 

2. AQUESTA SETMANA REPASSAREM UNA MIQUETA LA FLAUTA EN ELS CURSOS DE 4rt, 5è i 6è (SI US DEIXEN ELS PAPES!!) 
Us proposo tres nivells per a que escolliu el que us vagi millor.
El nivell 1 és un nivell senzill per recordar el que haviem treballat
El nivell 2 és un nivell mitjà on trobaràs l'última peça que estàvem treballant.
El nivell 3 és per aquells que volgueu un repte més gran, i us proposo una peça nova.

El que heu de fer és decidir quin dels tres nivells voleu fer (No heu de fer els 3, només 1 que escollireu vosaltres). Durant aquesta setmana cada dia practicareu una mica la peça escollida. Quan acabeu, podreu pintar un dels dibuixos. Al final de la setmana han d'estar els 5 ben pintats! Això voldrà dir que cada dia heu fet una mica d'estudi :)
El divendres us graveu en video tocant la peça escollida i me la envieu.

Però abans de tocar qualsevol d'aquests nivells, vull que recordeu els passos a seguir. Heu de fer cada pas 3 vegades:

NENS I NENES DE 4rt:NENS I NENES DE 5è:
NENS I NENES DE 6è:


SETMANA 18 AL 24 DE MAIG

1. SERIES CAPAÇ DE REPETIR ELS RITMES QUE ET PROPOSO ? ANIMA'T I FES COM L'OLGA !!
(per nens de P5 a 4rt)


2. CONTINUA ENVIANT-ME ELS DIBUIXOS SOBRE EL NOSTRE PLANETA PER LA CANÇÓ DE "NO ENS DESDIBUIXEU" (Per a nens i nenes de tota l'escola)
Avui et deixo la lletra de la cançó, però falten els colors. Pots escoltar la cançó i afegir les paraules que falten???


3. TENS GANES DE SORTIR EN UN VIDEO-CLIP CANTANT LA CANÇÓ "NO ENS DESDIBUIXEU" ?
ARA ÉS LA TEVA OPORTUNITAT. GRAVA'T UN VIDEO CANTANT UN TROS DE LA CANÇÓ I ENVÍA-ME-LA. SIGUES UNA SÚPER-ESTRELLA DE LA CANÇÓ !!!

SETMANA 11 AL 17 DE MAIG

1. AQUESTA SETMANA JUGAREM AMB LES NOTES DE L'ESCALA MUSICAL 
(per a nens de 1r a 6è).Per superar aquest repte hauràs de tocar les notes que surten a la cançó amb algun instrument que tingueu a casa (xilòfon, piano, guitarra, flauta.. ) o com jo he fet, baixar-te una app musical (en el meu cas m'he baixat l'app 1er xylophone). Pots cantar i fer el que vulguis en les transicions (Jo he anat construint l'escala de do al pentagrama que em vaig construir unes setmanes abans).
Quan hagis practicat bastant, m'envies un video :)
Si no tens possibilitat de baixar-te cap app, i no trobes cap instrument melòdic et proposo fer-te el teu propi xilòfon. Pots dibuixar-te'l tu o pots fer servir el que he dibuixat jo, i de pas pintar-lo amb els colors de la llegenda:


2. NO ENS DESIBUIXEU (per a tota l'escola)
Us proposo un repte com a escola verda que som. Hem de fer un dibuix de com tenim el nostre planeta i/o com volem el nostre planeta. Podeu fer servir tota la creativitat que vulgueu (pintura, colors, volum...), podeu posar una frase d'eslògan, els grans la podeu fer en anglès.. Només us heu d'inspirar en aquest documental i en la cançó que estem aprenent desde casa per després poder cantar-la tots junts el 5 de juny. 
 
Encara hi som a temps…

AMB TOTS ELS DIBUIXOS QUE REBREM, MONTAREM EL NOSTRE VIDEO ! 
ANIMEU-VOS TOTS I TOTES!

Una de les primeres manifestacions de l’ésser humà és dibuixar… Dibuixem per reflectir allò que veiem o allò que sentim i que desitgem…  I les joves generacions ens reclamen solucions, que puguin tornar els colors… 
 
SETMANA 4 AL 10 DE MAIG

1. AQUESTA SETMANA US PORTO UN JOC PER A QUE JUGUEU EN FAMÍLIA (Apte per a totes les edats) .

  • Hauràs d’aconseguir fer el que faig jo en el video però amb 4 participants (tu i 3 persones més). Cada un de vosaltres escollirà un instrument i haurà de tocar en el seu moment just. Si no sou 4 membres a la família o no teniu temps per fer l’activitat junts, pots fer-ho tu sol amb mi. Escull un instrument o potser dos, i toca amb mi !

NOMÉS M’HAURÀS D’ENVIAR UNA FOTO FAMILIAR PREPARATS PER COMENÇAR A JUGAR !!!

 2. AVUI US DEIXO EL KARAOKE DE LA CANÇÓ "NO ENS DESDIBUIXEU" PER A QUE HI ANEU CANTANT A SOBRE:SETMANA 27 AL 2 DE MAIG

1. AQUESTA SETMANA US PORTO UNA MANUALITAT. CONSTRUIREM UNES MARAQUES QUE FAREM SERVIR PER LA PROXIMA PROPOSTA, AIXI QUE ANIMEU-VOS TOTS ELS CURSOS !

Pels alumnes de 4rt a 6è, teniu les instrucciones en anglès. Seguiu-les pas a pas !2. COM A ESCOLA VERDA QUE SOM, FAREM UNA ACTIVITAT AL JUNY PER CONSCIENCIAR-NOS DEL CANVI CLIMÀTIC I DE LES COSES QUE PODEM FER PER CANVIAR. DESDE MÚSICA CANTAREM TOTA L'ESCOLA AQUESTA CANÇÓ DEL GRUP PETACA QUE ES DIU: NO ENS DESDIBUIXEU
De moment aneu-la escoltant :recordeu de contestar al tiquet de sortida, només clicar a TERMINADO i ENVIAR m'arribarà la teva resposta.tiquet de sortida 3

SETMANA 20 AL 26 D'ABRIL

1. AQUESTA SETMANA PEL CM I CS US PORTO UNA PROPOSTA AMB UNA COL·LABORACIÓ ESPECIAL:


El Jordi i  jo us proposem que mireu bé aquesta coreografia de percussió corporal i us graveu un video picant o la seqüència rítmica completa o un tros. Si ets de cicle inicial o cicle mitjà envia'm el teu repte al meu correu, si ets de cicle superior, envia-li al correu del Jordi.
Tranquils, per ajudar-vos us poso el video d'el Santi Serratosa on ho explica molt bé com fer-ho a partir del minut 2:24Pots contestar a aquest ticket de sortida, només clicar a TERMINADO i ENVIAR m'arribarà la teva resposta.

Tiquet de sortida 2</

2. SI SOU DE CICLE INICIAL, COM  ÉS SANT JORDI US DEIXO EL CONTE MUSICAT D'AUDICIONS ESCOLARS SOBRE LA HISTÒRIA DE SANT JORDI PER A QUE EL GAUDIU:
Fixa't bé quins sons dels contes es fan amb instruments casolans i quins instruments de veritat surten.
https://www.instagram.com/tv/B_Ar4KMpRnS/?utm_source=ig_web_copy_link

3. I JA QUE HA ARRIBAT LA PRIMAVERA, SI US VE DE GUST PODEU PINTAR AQUESTES FLORS SEGONS EL RITME QUE TENEN I AIXÍ ANEM DECORANT L'HABITACIÓ!
Si en pintes una de molt maca, me l'ensenyaràs amb una foto?


Fitxa extreta de la mestra @educamaria

SETMANA 13 AL 19 D'ABRIL

1. AQUESTA SETMANA QUE ÉS  MES CURTA US PORTO UNA PROPOSTA D'INVESTIGACIÓ. US L'HE DEIXAT EXPLICADA EN AQUEST VIDEO:

Es tracta de que feu molta música i si podeu m'envieu fotos i/o videos curts (no més de 1 min) amb la vostra creació al mail que surt al document que us ha enviat la tutora. 

2. I COM ESTAVEM TREBALLANT EL CINEMA. US DEIXO AQUEST VIDEO ON HEU D'ENDEVINAR AMB LA MÚSICA I LES OMBRES, QUINES PEL·LÍCULES ESTAN TOCANT:

Jo n'he trobat 8! A veure si m'escriviu en comentaris totes les pel·licules que trobeu. Recordeu de posar el vostre nom i curs !! 

i quan acabis de fer les meves propostes, omple el tiquet de sortida. Es molt fàcil, només has de clicar a l'enllaç i marcar amb una creu l'emoji que descriu millor com t'has sentit avui amb l'activitat. Després raona la teva resposta i dona-li a TERMINADO. Posa el teu nom i curs i clica a ENVIAR!


Tiquet de sortida

SETMANA 6 AL 12 D'ABRIL

1. AQUESTA SETMANA PORTO UNA PROPOSTA DE RITMES AMB NEGRES, CORXERES I SEMICORXERES.
EL PRIMER QUE HAS DE FER ÉS AGAFAR DOS LLAPIS PER PICAR. I ARA PRACTICA ELS RITMES AMB  MI:SI JA ET SURTEN TOCA AMB LA MÚSICA DE THE FAT RAT-  FLY AWAY WITH ME:AQUÍ TENS EL VIDEO DE LA CANÇÓ PER SI VOLS PRACTICAR TU SOL:2. AQUESTA SETMANA AUDICIONS ESCOLARS ENS PROPOSEN UN VÍDEO SOBRE L'ARPA : https://www.instagram.com/tv/B-cyCeZiIex/?utm_source=ig_web_copy_link
MIRA'T EL VIDEO I FIXA-T'HI BÉ COM ÉS, PERQUÈ ARA HAS DE DIBUIXAR-LA TU. T'AJUDO AMB AQUEST VIDEO:


3. AMB L'ARPA APRENEM LES NOTES MUSICALS: DO, RE, MI, FA, SOL, LA I SI. TE'N RECORDES DE TOTES? DONCS LA TERESA PATAPUM ENS PROPOSA UNA MANUALITAT PER FER A CASA I CONSTRUIR-TE EL TEU PENTAGRAMA. EN FAS UN ?


SETMANA 30 AL 5 D'ABRIL

MIRA EL CONTE MUSICAL D'AUDICIONS ESCOLARS: EL CONTE DEL SABATER:
Instagram: https://www.instagram.com/tv/B99fRjhpY7U/?utm_source=ig_web_copy_link

AGAFA DUES CULLERES DE FUSTA DE LA CUINA I PICA CADA VEGADA QUE L'ABELLA TOCA LES FLORS:  


ARA QUE JA HA ARRIBAT LA PRIMAVERA, ESCOLTA L'AUDICIÓ DE VIVALDI SOBRE LA PRIMAVERA I FES UN DIBUIX MENTRE L'ESCOLTES:LECTURA RÍTMICA:


CANTA LA CANÇÓ "SÓC UN MICO" AMB EL POT PETIT:


SETMANA 23 AL 29 DE MARÇ


MIRA AQUESTA HISTÒRIA MUSICAL: LA FLAUTISTA D'HAMELINCONSTRUEIX UN TIMBAL AMB MATERIAL RECICLAT I PICA AMB MI:
BALLA AMB TOTA LA FAMÍLIA:
MIRA QUIN CONCERT ENS HA FET LA DAMARIS DESDE CASA SEVA:

1 comentari:

  1. Hola, som la Noelia i l'Álvaro Blanch, aquestes son les pel·lícules que em trobat: Psicosis, Memorias de África, La pantera rosa, Misión imposible, Star Wars, Titanic, Tiburon i E.T.

    ResponElimina

Sigues atrevit i deixa'm un comentari!
No saps la il·lusió que em fa saber la vostra opinió!
I si t'agrada el que veus perquè no et subscrius al blog per no perdre les últimes novetats?