diumenge, 10 de gener del 2021

BON ANY NOU PETITS GRANS MÚSICS !

  CONCERT D'ANY NOU DE L'ORQUESTRA FILARMÒNICA DE VIENA : 

El concert d'any nou de l'orquestra Filarmònica de Viena es celebra cada any desde 1941, el dia 1 de gener pel matí, a la Sala Gran o Sala Daurada de la Societat Musical, la Musikverein de Viena. Segons la tradició, la música és principalment de la família Strauss: Johann Strauss pare, els seus fills Johann Josef i Eduard, i el fill d'aquest, Johann Strauss III. Aquest concert es retransmet per radio i televisió a 90 paísos. Això vol dir que pot arribar a tenir més de mil milions d'oients.

Aquí podeu veure la peça que tanca el concert, que és la Marxa de Radetzky, l'any 2019:

concert del 2019

I ara podeu veure el d'aquest any 2021, a veure quines diferències podeu veure:

concert del 2021/

FEM UN JOC PER ESCALFAR-NOS?

Jugarem al director d'orquestra !

Dos companys sortiran de la classe i els que ens quedem decidirem qui serà el director d'orquestra. Aquest haurà d'anar marcant la pulsació a diferents parts del cos i els altres l'haurem d'imitar. Els companys que estaven fora, entraran i hauran d'endevinar qui és el director d'orquestra. Com són dos alumnes, poden buscar una estratègia per poder col.laborar entre els dos i trobar-lo més ràpid. 

PERCUSSIÓ CORPORAL:

Ara anima't a fer aquesta percussió corporal de Musicaeduca explicada pel maestro Chumillas. A veure si la setmana que ve la podem tocar junts !


I després de practicar, ens ha quedat aixi:

SEGUIM PICANT RITMES AMB INSTRUMENTS CASOLANS: 

I si el que voleu és picar instruments casolans, us deixo el video que vaig fer el curs passat:


TIQUET DE SORTIDA:
Quan acabem d'escoltar els dos concerts, practicar una mica la percussió i jugar al joc del director, us passaré el tiquet de sortida que heu de completar en 10' i tornar-me'l.
Preparts?




PER INVESTIGAR MÉS A CASA:
Cada any el director que dirigeix el concert és un gran mestre. Podries buscar quins han estat els directors més destacats ? Ja sigui per edat, per caràcter, per personalitat... i podries dir si hi ha alguna dona en la llista ? Que no hi ha dones directores ? Què opines?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigues atrevit i deixa'm un comentari!
No saps la il·lusió que em fa saber la vostra opinió!
I si t'agrada el que veus perquè no et subscrius al blog per no perdre les últimes novetats?