CANTÀNIA 2024: EL NAUFRÀGI

 La cantània d'aquest any es diu "Naufràgi" i està composada per Marc Timón i escrita per Jair Dominguez. Aquest any la cantània abordarà conceptes com la sostenibiltat, l'explotació dels recursos naturals, el canvi climàtic, el capitlisme i sobretot la responsabilitat individual i col·lectiva envers el planeta. Us els deixo per aquí per si us fan falta:


Llista de reproducció dels videos:

Aquí us deixo l'entrevista que es va realitzar als compositors de la cantània:


 El 10 de juny a les 16:30h les famílies de P5 tenen una cita a l'Auditori per veure la Cantània "Naufragi".

Aquest curs la Cantània va d'un grup d’alumnes que es disposa a fer el viatge de final de curs en un enorme creuer. Es tracta d’un vaixell de luxe colossal que contamina molt i és un exemple clar de mitjà de transport poc sostenible.

Els dos protagonistes de l’obra, en Biel i la Martina tenen visions oposades sobre la manera de viatjar: ell opina que allò és un dispendi de recursos i una màquina de contaminar, però la Martina, creu que són joves i han de viure el present.

Aquestes dues maneres de veure la vida xocaran encara més quan el vaixell naufraga i els estudiants van a petar a una illa deserta. Allà, sense adults que els supervisin, s’hauran de buscar la vida per sobreviure. Els caràcters s’accentuen: la Martina creu que és una bona oportunitat per crear una societat a imatge i semblança d’aquella d’on provenen: fer carreteres, desviar rius i, per sobre de tot, muntar una empresa d’exportació de cocos per fer-se milionària. En Biel per la seva banda, vol apostar per fer servir els recursos naturals de manera responsable i crear una societat sostenible.

Les idees de la Martina s’imposen: el grup d’alumnes crea l’empresa Cocos S.A. amb la que comencen a consumir tots els recursos de l’illa. Tot i les advertències constants d’en Biel, la transformació radical a què sotmeten l’illa acaba transformant tot l’entorn i desemboca en un canvi climàtic sobtat. L’arribada d’una tempesta que ho arrasa tot serà el detonant que els farà veure que, més enllà de disputes i maneres de pensar diferents, l’única manera de fer les coses és fer-les bé i que l’ecologia i el respecte pel planeta és el millor que podem fer per salvar el món.


Aquí deixo l'enllaç directe a les cançons per anar-les escoltant a casa i a classe.

ESCOLTAR LES CANÇONS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigues atrevit i deixa'm un comentari!
No saps la il·lusió que em fa saber la vostra opinió!
I si t'agrada el que veus perquè no et subscrius al blog per no perdre les últimes novetats?